Zeytinin bereketi kadrajdan ödüllendirilecek

Zeytinin Bereketinden Hayata Övgü: OLIVEtoLIVE Fotoğraf Yarışması Başlıyor!

İZMİR (İGFA) – Türkiye’nin 200 milyonu aşan zeytin ağacı varlığına sahip olduğunu belirten Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Uygun, son 25 yılda zeytincilik sektörüne yapılan yatırımlarla sofralık zeytinde dünya birincisi, zeytinyağında dünya ikincisi konumuna geldiğini paylaştı. Uygun, Zeytin Ağacının besin kaynağı olmanın yanı sıra tarih, kültür ve barışın simgesi olarak varlığını sürdürdüğünü belirtti ve “OLIVEtoLIVE: Zeytinin Bereketinden Hayata 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması” ile Zeytin Ağacının özelliklerini daha güçlü bir şekilde yansıtmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Uygun, “OLIVEtoLIVE, zeytine sadece bir meyve olarak değil, hayatın vazgeçilmez bir parçası olarak bakan bir yaklaşımı temsil ediyor. Bu yarışma, zeytinin hayatımızdaki rolünü ve taşıdığı bereket, sağlık, barış ve kültürel değerleri herkese göstermeyi amaçlıyor. Yarışma kapsamında, katılımcılardan zeytinin ve zeytinyağının insan yaşamına kattığı anlamı ve değerleri yaratıcı yollarla ifade eden fotoğraflar bekliyoruz” dedi.

İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) Yönetim Kurulu Başkanı Seda Şengök de fotoğrafın büyüleyici anlatım gücüyle zeytinin evrensel bir hikayeye dönüşeceğini söyledi.

Şengök, yarışmanın zeytini sadece bir ürün olarak değil, insanları birleştiren bir köprü ve doğadan sofralara uzanan bir yaşam felsefesi olarak ele aldığını belirtti. Şengök, “Bu yarışmada, fotoğrafçılarımızın kareleri, zeytinin anlam yüklü yolculuğunu ve kültürel mirasını ölümsüzleştirecek. Zeytin ağaçlarının huzur veren görüntüsü, zeytin hasadının coşkusu veya zeytinyağının sade zarafetinin tüm ihtişamıyla karelere yansıyacak” diye ekledi.

Genel ve hava fotoğrafı olmak üzere iki kategoride düzenlenecek olan yarışmada toplam 125 bin TL para ödülü verileceği açıklandı.

Başvurular 28 Mart 2025 tarihine kadar devam edecek.

Yarışmayla ilgili detaylı bilgi ve başvuru formuna ulaşmak için tıklayabilirsiniz

Related Posts

Dünyaca ünlü maden suyunda dışkı kaynaklı bakteri tespit edilmişti: Devletin işlemi gizlediği ortaya çıktı

Fransa’da Perrier marka maden suyunun bazı şişelerinde dışkı kaynaklı enterobakteri tespit edilmesi dünya genelinde gündem olmuştu. Nestle Waters’ın Perrier, Hepar ve Contrex markalarında yasaklı işlemler kullandığını kabul etmesinin ardından, Fransız Senatosu yeni raporunda Macron hükümetinin bu durumu yıllarca örtbas ettiğini açıkladı.

Güney Afrika’daki kaçak madenlerde altın vaadiyle çocuklara cinsel istismar

Güney Afrika’daki kaçak madenlerde altın vaadiyle çocuklara cinsel istismar

ABD’de kasırga 21 can aldı

ABD’nin Kentucky ve Missouri eyaletlerinde görülen şiddetli fırtına ve kasırga sonucu en az 21 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Yetkililer, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Emniyette yeni yasa krizi: Emniyet müdürleri ve Bakanlık karşı karşıya geldi

İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı ve ‘1. Sınıf Emniyet Müdürlerinin’ ilçe emniyet müdürü olarak atanmasına imkan veren düzenleme, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde krize neden oldu. Yeni sistemde il emniyet müdürlükleri ile ilçe emniyet müdürlüklerinin aynı rütbeye sahip olmasının ‘hiyerarşi ve emir komuta’ krizine neden olabileceği belirtilirken, bazı il emniyet müdürleri düzenlemeyi hazırlayan İçişleri Bakanlığı’na tepki gösterdi.

İstanbul’da otomobiller çarpıştı: 3 yaralı

İstanbul’da iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı.

Gazze’de İsrail saldırılarında hayatını kaydenlerin sayısı 53 bini aştı!

Hamas yönetimindeki Gazze’nin Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte İsrail saldırılarında hayatını kaybeden 153 kişinin cenazesinin hastanelere ulaştığını açıkladı. Hayatını kaybedenlerin yedisinin, önceki günlerde düzenlenen saldırıların ardından enkaz …