‘Baby boomer’lar ve Z kuşağı karşı karşıya: Evinizde fazladan bir odaya sahip olmak üzerine düşündünüz mü?

T24 Dış Haberler

Yeni bir araştırma, 1960’larda doğan ve X kuşağından önce gelen ‘baby boomer’ kuşağından ev sahiplerinin evlerinde ekstra odalara sahipken Z kuşağının giderek daha küçük ve pahalı evlere sıkıştığını ortaya koydu. Bu fark, kuşaklar arasındaki en büyük farklılıklardan biri olarak görülmeye başlandı. 

The Independent’ın haberine göre; en son yapılan İngiliz Konut Araştırması, Britanya’da sahibi tarafından kullanılan evlerin yüzde 55,7’sinin kullanılmayan en az iki yatak odasıyla “yetersiz kullanımlı” olarak sınıflandırıldığını ortaya koydu. Bu evlerin büyük çoğunluğunda emekliler yaşıyor. Britanya’daki evlerin üçte birinden fazlası yüzde 36’lık bir oranla bu yaş grubuna ait. En son nüfus sayımında, 65 yaş üstü bir kişinin ana ikametgahı olan hanelerin yüzde 84,1’i “yetersiz dolu”ydu.

Buna karşılık, The Daily Telegraph ile paylaşılan ONS verilerinin Intergenerational Foundation analizine göre, hiç konut serveti olmayan gençlerin sayısı (25 ila 34 yaşındakiler) yüzde 44 oranıyla rekor düzeyde.

Britanya’da neredeyse her beş kiralık konuttan biri, iki kişi için yasaların gerektirdiği minimum alan olan 50 metrekareden daha az alana sahip. Bundan daha küçük konutların oranı on yıl önce yüzde 15,3 iken bugün yüzde 18,6’ya yükseldi. 

Independent, haberinde, “Tüm bu rakamların, yüzdelerin ve istatistiklerin altında, büyük sıkışıklıktan etkilenen gerçek insanlar var” ifadelerini kullandı. 

65-74 yaş arası hanelerin, tüm kuşaklar arasında en hızlı şekilde zenginleştiği yazılan haberde Britanya’da ‘baby boomer’ kuşağının “ne yapacaklarını bildiklerinden daha fazla oda” ve “16-24 yaşındakilerin 33 katı hane halkı serveti” olduğuna işaret edildi. 

Boş oda ‘lüksü’ olmadığında görmezden gelmenin imkânsız olduğu anlatılan haberde, “Covid pandemisi bu tutarsızlığa başka hiçbir şeyde olmadığı kadar ışık tuttu ve nüfusu sahip olanlar ve olmayanlar olarak ikiye böldü. Bu, harcanabilir gelirden ziyade yaşam koşullarınızın katlanılabilirliği ile ilgili bir bölünme.” denildi. 

Related Posts

Kartalkaya Komisyonu Bolu Belediye Başkanı’nı dinledi: ‘Bakanlıklar soruşturulmuyor’

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kartalkaya’da 78 kişinin yaşamını yitirdiği otel yangınını araştırmak için kurulan Meclis komisyona geldi. Oteli denetleme yetkisinin il özel idaresinde olduğunu belirten Özcan “Bilirkişi raporunda belediye, özel idare, çalışma bakanlığı, kültür bakanlığı olayda etkili deniyor. Ama sadece iki kurumla ilgili adli süreç işliyor. Belediye ve özel idare. Bakanlıklarla ilgili soruşturma izni verilmemesi, davaların açılmamasıyla sonuçlanıyor. Davanın bir an önce açılması lazım” dedi.

Pakistan’dan Hindistan’a karşı yeni hamle: Orduya tam yetki verildi

Pakistan hükümeti, Hindistan’ın gerçekleştirdiği saldırıya yanıt olarak, Pakistan Silahlı Kuvvetlerine gerekli karşılığı verme yetkisi verildiğini açıkladı. Açıklamada, Hindistan’ın eyleminin uluslararası hukuk çerçevesinde açık bir savaş ilanı anlamına geldiği vurgulandı. Pakistan yönetimi saldırılarda sivil yerleşim yerlerinin hedef alındığını, 26 kişinin hayatını kaybettiğini, 46 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

Hayvanseverlerden AYM önünde nöbet

Anayasa Mahkemesi’nin Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’na ilişkin talepleri görüşmesi üzerine, hayvanseverler AYM önünde nöbet başlattı.

Kaymakamlık’tan çiftçilerin arsa satışı eylemine yasak

Muğla’nın Milas ilçesinde ki Milas Ziraat Odası’nın çiftçilerin emeği ile alınan arsanın satışına karşı çıkan çiftçilerin bugün düzenleyeceği traktörlü eylem ve basın açıklaması Kaymakamlığın talimatı ile önlendi.

Devlet Bahçeli’nin duygusal anları…

MHP lideri Devlet Bahçeli, Sırrı Süreyya Önder için TBMM’de düzenlenen taziye ziyaretine katıldı. Önder’in fotoğrafına dokunarak, “Allah rahmet eylesin” dedi.

El yıkama dayatması delirmesine neden oldu! Doktor Semmelweis’in değeri yıllar sonra anlaşıldı

1847’de Viyana Genel Hastanesi’nde artan lohusa ateşi vakalarını engellemek amacıyla tıp öğrencilerine cesetlerle temas sonrası el yıkama zorunluluğu getiren Macar doktor Ignace Philippe Semmelweis, meslektaşlarının şiddetli direnciyle karşılaşarak önce itibarsızlaştırıldı, ardından ruh sağlığını yitirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir