Almanya’da iki sendika Twitter kullanmayı bıraktı

Almanya’da Verdi Ve GEW Sendikaları X Sosyal Medya Platformundan Ayrılıyor

Almanya’da faaliyet gösteren hizmet sendikası Verdi ve Eğitim ve Bilim Sendikası GEW, uzun yıllardır kullandıkları sosyal medya platformu X’ten ayrılma kararı aldı. Verdi ve GEW sendikaları, ortak bir açıklama yaparak, platformdan ayrıldıklarını duyurdu.

Verdi ile GEW sendikaları, ayrılma kararının arkasındaki sebebi ABD’li iş insanı Elon Musk’un aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi’nin (AfD) Başbakan adayı Alice Weidel ile yaptığı bir sohbet olarak belirtti. Bu durumun platformdaki demokrasi karşıtı ve yanıltıcı içeriklerin artmasına neden olduğunu ifade ettiler.

Her iki sendika da X platformunu demokrasi karşıtlığı ve yanıltıcı bilgilerin yayılmasına aracılık etmekle suçladı. Ancak sendikalar, diğer sosyal medya platformları olan Bluesky, Mastodon, Facebook, Instagram ve TikTok gibi platformları aktif bir şekilde kullanmaya devam edeceklerini belirttiler.

Related Posts

Ümit Özdağ: İmamoğlu’na düşman ceza hukuku uygulanıyor, Demirtaş da benimle aynı haklara sahip olmalı

Ümit Özdağ: İmamoğlu’na düşman ceza hukuku uygulanıyor, Demirtaş da benimle aynı haklara sahip olmalı

TBMM Genel Kurulu toplandı: Meclis gündeminde hangi konular var?

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplanarak gündem dışı konuşmalara yer verdi. Hakkari, Kocaeli ve Erzincan milletvekilleri illerindeki ulaşım, işsizlik, eğitim ve terör konularına dikkat çekerken, bazı milletvekilleri Hz. Muhammed’e yönelik karikatüre karşı Meclis’te Salavat-ı Şerif okudu.

Can kurtaran rüzgar! Yön değiştirdi, yaşlı çift ve tavukları yangından son anda kurtuldu

İzmir Seferihisar’daki orman yangını felaketinde alevlerin ortasında kalan yaşlı çift, rüzgarın yön değiştirmesiyle son anda kurtuldu. Çiftin 150 tavuğundan 50’si ise öldü.

Felakete hazır olun: Bu yıl her zamankinden daha büyük geliyor

İngiltere’de uzmanlar uyardı, bu yıl uçan karınca sürüleri gökyüzünü istila edebilir. Sıcak ve nemli hava milyonlarca karıncayı aynı anda harekete geçirecek…

Yangını söndürmeye giden itfaiye alevlerin arasında kaldı: ‘Durma bas bas bas’

Hatay’da dün başlayan ve 3 mahalleyi etkisi altına alan orman yangınında bir itfaiye aracı alevlerin arasında mahsur kaldı. İtfaiye personeli, telsizle meslektaşlarından yardım isterken, araçtaki bir başka personel o anları cep telefonuyla görüntüledi.

Elon Musk’ın gözü Trump’ın tahtında mı? Eski dostlar can düşmanı oldu

Trump ile Musk arasındaki gerilim yeniden tırmanıyor. Musk’ın desteklenen yasa tasarısına yönelik sert çıkışı, Trump’tan doğrudan hedef alan bir yanıtla karşılık buldu. Yeni parti çağrısı, siyasi tehditler ve DOGE üzerinden yürüyen restleşme, iki milyarderin artık karşı cephelerde olduğunu açıkça ortaya koyuyor.