Kozan’da 1000 Fidan Daha Toprakla Buluştu

Adana’nın Kozan ilçesinde, 1000 fidan toprakla buluşarak yeşil bir gelecek için önemli bir adım atıldı. Adalet Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde, geçmiş yıl içinde meydana gelen yangın nedeniyle zarar gören ormanlık alanların yeniden ağaçlandırılması amacıyla etkinlik düzenlendi. 2019 yılında başlatılan Ağaçlandırma ve Koordinasyon Projesi kapsamında, Kozan’ın Akdam Mahallesi’nde çam, defne, keçiboynuzu, selvi ve fıstık çamı türlerinden fidanlar dikildi.

Etkinliğe Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Cumhuriyet Başsavcısı Tayfun Akbaş ve Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Çoban gibi yerel yöneticilerin yanı sıra, çeşitli kamu kurumlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Ayrıca, açık ceza infaz kurumunda bulunan hükümlüler ile denetimli serbestlikten yararlanmakta olan bireyler de ağaçlandırma çalışmalarına destek verdiler.

21-26 Mart tarihleri arasında kutlanması planlanan Orman Haftası etkinliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle nisan ayına ertelendi. Bu etkinlik, Kozan Cezaevi Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirildi. Kozan Orman İşletme Müdürü Mahmut Menziletoğlu, baharın gelmesiyle birlikte ormanların korunmasının ve yangından etkilenen alanların yeşillendirilmesinin önemine değinerek, bu sorumluluğun gelecek nesillere aktarılması gerektiğini vurguladı.

Cumhuriyet Başsavcısı Tayfun Akbaş, “yeşil vatanın” korunmasına yönelik kurumlar arası dayanışmanın önemini dile getirerek, sahadaki ekiplerin özverili çalışmalarına teşekkür etti. Etkinliğe katılan öğrenciler, yanan alanların yeniden hayata kazandırılmasına katkı sağladıkları için duydukları mutluluğu ifade ettiler. Öğrencilerden Hira Gül, fidan dikmenin kendilerini sevindirdiğini belirterek, bu tür etkinliklerin devam etmesini istedi. Program, öğrenciler ve protokol üyelerinin birlikte gerçekleştirdiği fidan dikimiyle sona erdi.

Author: Hakan Kaplan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir