Tarım Girdi Fiyatları Yükseliyor

Tarımsal Girdi Fiyatları Yoğun Bir Şekilde Arttı!

2025 yılı Şubat ayına ait Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi (Tarım-GFE), yıllık bazda %28,92 artarak dikkat çekici bir yükseliş gösterdi. Ayrıca aylık bazda da %2,35’lik bir artış kaydedildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından paylaşılan verilere göre, Tarım-GFE’de Şubat ayında bir önceki aya göre %2,35, bir önceki yılın Aralık ayına göre %8,38, bir önceki yılın aynı ayına göre %28,92 ve on iki aylık ortalamalara göre %37,78 artış yaşandı.

Ana gruplarda, tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde aylık bazda %2,40, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde ise %2,02 artış meydana geldi. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde %27,49, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde %37,80 artış kaydedildi.

Yıllık değişimde en yüksek artış yüzde 52,51 ile veteriner harcamaları alt grubunda görülürken, aylık değişimde ise yüzde 3,78 ile tohum ve dikim materyali alt grubu ön plana çıktı. – BAYBURT

Related Posts

İBB’nin spor alanındaki bazı ücretsiz hizmetleri paralı oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) vatandaşlara ücretsiz olarak sunduğu bazı hizmetler, bugün itibarıyla paralı hale geldi.

İstanbul’da enflasyon hız kesmiyor: Konut zam şampiyonu

Son dakika…. İstanbul Ticaret Odası verilerine göre İstanbul’da enflasyon 2025 haziran yüzde 1,77 oranında artış gösterdi.

Sanayide alarm verileri: İmalat PMI 8 ayın en düşüğünde

İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI son sekiz ayın en düşük verisini alarak haziranda 46,7’ye kadar geriledi.

Borsa İstanbul’da 21 şirket için endeks değişti! KAP açıklaması geldi!

Borsa İstanbul 1 Temmuz 2025 tarihi itibariyle 21 hisse için piyasa sınıflandırması kapsamında endeks değişikliğine gidildiğini açıkladı

Warren Buffett servetini dağıtıyor: En zengin listesindeki sıralaması değişti

ABD’li milyarder Warren Buffett, bu yıl Gates Vakfı ve aile vakıflarına 6 milyar dolarlık hisse bağışladı böylece Buffet’ın toplam yaptığı bağışların değeri 60 milyar doları aştı. Buffet’ın bağış sonrası dünyanın en zenginlerindeki sıralaması değişti.

Akaryakıta bu gece bir zam daha geliyor

Brent petrolde yaşanan sert düşüşün ardından motorin ve benzin fiyatlarına çifte indirim gelmişti. Akaryakıt sektörü kaynakları, bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde motorinin litre fiyatına 1,14 TL zam yapılacağını belirtti.